На Хмельниччині відкрили десятий клас безпеки (ВІДЕО)

Надзвичайні події

На базі Грицівського вищого професійного училища №38, що в Шепетівському районі, запрацював клас безпеки. Він на Хмельниччині уже десятий. Освіту життя тут здобуватимуть понад 300 підлітків – студентів навчального закладу, повідомляють в ГУ ДСНС в області.

Викладачі училища із задоволенням підхопили ініціативу ДСНС про створення на базі їхнього навчального закладу класу безпеку для студентів. Для цього об’єднали два приміщення у великий та просторий клас.

За рекомендаціями рятувальників та поліцейських обладнали чотири локації: інформаційні агітки, муляж вибухонебезпечних предметів, інвентар для домедичної допомоги, пожежної безпеки, спецодяг, який використовується при біологічній або ж хімічній небезпеці.

Тепер студенти не лише із побаченого у соцмережах, а й наочно бачитимуть та практикуватимуться у пізнанні нового. А головне – навчаться реагувати на загрозливі ситуації у житті”, – переконані надзвичайники.

Нагадаємо, єдиний в Україні клас безпеки для дітей з особливими освітніми потребами запрацював саме на Хмельниччині ще 1 лютого на базі Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Згодом класи безпеки відкрили в громадах Хмельницького та Шепетівського районів. А в День рятівника запрацювало ще 5 таких класів у різнах містах Хмельниччини.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм