На «мовний» інцидент зі своїм колегою відреагувало Управління патрульної поліції Хмельниччини

Культура

Скріншот з відео «мовного» інциденту

У місті Хмельницький розголосу набув скандал через співробітника патрульної роти ТОР, який відмовився спілкуватися з громадянкою українською мовою. Наразі в Управлінні патрульної поліції призначили службове розслідування.

Відео інциденту оприлюднив у соцмережах депутат Хмельницької облради Віктор Бурлик.

Поліцейський, який прибув на виклик, звертався до громадян російською мовою. Йому неодноразово робили зауваження і просили розмовляти державною – українською мовою, однак той принципово відмовлявся.

«Ми будемо з’ясовувати ситуацію з котом, чи на якій мові я спілкуюсь», – сказав поліцейський.

На ситуацію відреагували в УПП Хмельниччини.

«11 вересня о 23-й годині, під час опрацювання виклику, виник конфлікт громадянки з патрульним роти тактико-оперативного реагування УПП у Хмельницькій області. Жінка вимагала, щоб поліцейський спілкувався з нею українською мовою, на що патрульний не реагував. У зв’язку з вказаною подією призначено службове розслідування», – йдеться в повідомленні відомства.

Додамо, що законодаство України зобов’язує працівників державних органів володіти державною мовою. А з 16 липня уся сфера обслуговування повинна спілкуватися з клієнтами українською, за тим винятком, якщо клієнт сам просить спілкуватися з ним іншою мовою, в тому числі й російською.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм