Радянської символіки позбулися ще в кількох селах на Хмельниччині

Культура

На Хмельниччині тривають декомунізаційні процеси. У громадах області продовжують позбуватися залишків символіки, пов’язаної із комуністичним режимом.

Як повідомляють на сторінці проєкту “Декомунізація. Україна”, зображення  Леніна з його цитатою демонтовано у селі Нігин Кам’янець-Подільського району.

Також у цьому ж селі зафарбували радянський напис на автобусній зупинці.

У селищі Вовковинці зняли з фасаду будинку меморіальну дошку на честь комітету незаможних селян.

В селі Жуків, що на Шепетівщині, демонтували макет радянського ордену із зображенням серпа і молота на пам’ятнику загиблим воїнам. Також тут цифри року “1941” замінили на “1939”.

У Славутській міській територіальній громаді після публічного обговорення місцеві депутати ухвалили рішення про перейменування 15 вулиць та 7 провулків, пов’язаних із радянськими наративами. Відтак, замість назв Пушкіна, Мічуріна, Толстого, Кошового, 8 березня та інших з’явились вулиці Січових Стрільців, Солдатської Слави, Валерія Лобановського, Степана Бандери, Володимира Івасюка, Лесі Українки, Панаса Мирного тощо. З повним їх переліком можна ознайомитись на сайті міськради.

Водночас, співзасновник проєкту “Декомунізація. Україна” Вадим Поздняков звертає увагу на необхідність перейменування центрального стадіону в Кам’янці-Подільському, який днями пафосно відкрили після тривалого ремонту. Він зауважує, що стадіон досі носить ім’я комуністичного пропагандистаГригорія Тонкочеєва і наводить факти з його біографії. Зокрема, зазначає, що Тонкочеєв був українським радянським партійним діячем, секретарем Кам’янець-Подільського обкому КП(б)У та міськкому КПУ, пропагандистом Сталінського міського комітету КП(б)У, очолював Комуністичний університет в місті Сталіно та мав чимало інших “партійних” досягнень.

Нагадаємо, чергову радянську символіку та дошку на честь Леніна демонтували на Хмельниччині.

(Усі фото зі сторінки проєкту “Декомунізація. Україна”)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм