Відбувся перший випуск Освітнього хабу Хмельниччини: ним скористалися понад 16 тисяч переселенців (ВІДЕО)

Освіта

Освітній хаб Хмельниччини, який розпочав свою роботу у квітні, минулого тижня вже відзначав перший випуск. Тут за затребуваними професіями отримали базові практичні навички переселенці з Харківської, Херсонської, Чернігівської, Донецької, Луганської та інших областей.

Як повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, створення мережі Освітніх хабів ініціювали у західних областях України, куди тимчасово переїхали мільйони українців, а також за кордоном.

Освітній хаб Хмельниччини охоплює всю область, де внутрішньо-переміщеним особам безоплатно надають можливість отримувати робочі та IT-професії завдяки короткостроковим курсам у найкращих профільних державних і комерційних закладах освіти області. За перший місяць реалізації проєкту такою можливістю скористалися понад 16 500 осіб”, – зазначив очільник МОН.

Уже після першого випуску було оголошено другий набір. Тут спеціальність можна обрати із 48 професій різного напряму: графічний і web-дизайнер, розробник сайтів, кухар, перукар, будівельник, електрик, швачка, флорист тощо. Про це повідомив координатор Освітнього хабу Хмельниччини Станіслав Куценко.

Також можна отримати 14 послуг: обрати за допомогою штучного інтелекту професію, оволодіти українською та англійською мовами, отримати психологічну та емоційну підтримку, підвищити рівень володіння найзатребуванішими навичками ХХІ століття (softskills), допомогу у будь-яких питаннях пов’язаних з освітою дітей тощо.

А новим напрямом діяльності став проєкт «Освітній хаб. Діти», у межах якого реалізуються безоплатні курси робототехніки, дитячий онлайн-садок і різноманітні розвиваючи заняття.

Ознайомитися з роботою Освітнього хабу Хмельниччини можна за онлайн-екскурсією:

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм