Власника і директора розважального закладу в Хмельницькому підозрюють у вчиненні двох злочинів

Кримінал

Засновнику та керівнику ТОВ розважального закладу в місті Хмельницький учора, 5 квітня, слідчі ГУ Нацполіції в області повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 325 (порушення правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням) та ч. 1 ст. 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України.

Інформацію про це оприлюднила Хмельницька обласна прокуратура.

Як зазначили у відомстві, нічний клуб із серпня минулого року надавав послуги населенню та збирав у своїх стінах натовпи, ігноруючи правила і норми, встановлені для запобігання поширенню інфекційної хвороби COVID-19.

«Не припинив заклад свою діяльність і на виконання рішення суду, згідно з яким до усунення 23-х порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки необхідно було зупинити будь-яку експлуатацію приміщення», – йдеться в повідомленні прокуратури.

Наразі у кримінальному провадженні тривають слідчі дії. Як зауважили в поліції, згідно із санкціями цих статтей підозрюваним чоловікам загрожує позбавлення волі терміном до 3 років.

Нагадаємо, під час санкціонованих обшуків у приміщенні розважального закладу в січні цього року працівники поліції зафіксували присутність відвідувачів та робочого персоналу, попри карантинні обмеження.

Як стало відомо зі соціальних мереж, йдеться про  «СВ-Клуб» на вулиці Свободи в обласному центрі, власником якого є Віктор Вікарчук.

«Можете мене привітати, сьогодні мені принесли обвинувачення за двома кримінальними статтями», – сказав одіозний бізнесмен у відео в Фейсбуці.

До теми: наприкінці жовтня минулого року працівники СБУ провели обшуки в помешканні і в розважальному комплексі Вікарчука в рамках кримінального провадження щодо «дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади».

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм