Фальсифіковане масло з Хмельниччини виявили у кропивницьких школах

Освіта

Неякісна молочна продукція з Хмельниччини потрапила до харчоблоків закладів освіти Кропивницького району. Її виявили працівники тамтешньої Держпродспоживслужби під час проведення заходів державного нагляду (контролю). За результатами лабораторних досліджень, відібрані зразки визнані фальсифікованими.

Про це інформують в ГУ Держпродспоживслужби Кіровоградщини. Зокрема, під час лабораторної експертизи встановлено невідповідність вимогам нормативної документації (ISO 17678:2010) за тригліцеридним складом молочного жиру, що свідчить про наявність у продукції рослинних жирів замість жирів тваринного походження.

«Мова йде про масло солодковершкове «Селянське» 73% жиру виробництва ТзОВ «Відді», Хмельницька область, та сир кисломолочний фасований 9% жиру виробництва ТОВ «Валківський молочний завод», Харківська область», – зазначено в інформації.

Вилучені зразки (Фото ГУ Держспоживслужби в Кіровоградській області)

В установі додають, що зобов’язали суб’єктів господарювання вилучити ці продукти з обігу. Наразі тривають заходи щодо обстеження постачальників продукції на місці та виробників у Хмельницькій та Харківській областях територіальними управліннями Держпродспоживслужби.

Нагадаємо, неякісну «молочку» з Хмельниччини виявлено у навчальних закладах столиці. Антимонопольний комітет України оштрафував два молокозаводи Хмельниччини на 94 мільйони гривень за сумнівну продукцію. Неякісне масло одного із молокозаводів Хмельницької області  призначалося для дитячих садочків, дитбудинків і медичних закладів Житомирщини, його поставку блокувало СБУ. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм