Голова Хмельницької ОДА утворив нову службу місцевих доріг

Інфраструктура

Голова Хмельницької облдержадміністрації Сергій Гамалій утворив Службу місцевих доріг Хмельниччини. Про це свідчить його розпорядження від 20 грудня.

У документі йдеться про утворення юридичної особи публічного права – державної установи «Служба місцевих доріг Хмельниччини». У відповідному положенні зазначається, що Служба є замовником виконання робіт з будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг та їх складових, а також за рішенням органів місцевого самоврядування – замовником виконання робіт з будівництва, реконструкції та ремонту вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Фінансується за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, а також інших коштів, не заборонених законодавством.

Крім того, в цей же день Сергій Гамалій підписав розпорядження про звільнення Владислава Фалюша з посади директора державного підприємства «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» у зв’язку з поновленням на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу (очевидноСергія Дуди – ред.). Нагадаємо, навесні 2021 року голова ОДА відсторонив, а потім і звільнив Сергія Дуду із посади директора Хмельницької служби місцевих автодоріг. Проте за рішенням суду 19 листопада  його було поновлено

Згодом, 29 листопада, очільник ОДА видав розпорядження про ліквідацію державного підприємства «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг», яка функціонувала майже два роки до утворення нової служби. Причини  такого рішення не вказувались.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм