На Кам’янеччині директора школи за неповідомлення про булінг притягнуть до відповідальності

Освіта

На керівника школи в Кам’янець-Подільському районі інспектори сектору ювенальної превенції райуправління поліції склали адміністративні матеріали за те, що він не повідомив правоохоронців про цькування дітей у навчальному закладі.

У серпні суд притягнув до відповідальності матір 10-річного школяра, який систематично цькував свого однокласника. Матір потерпілого хлопчика  неодноразово зверталась до директора школи з проханням вжити відповідних заходів. Але результату так і не було. Тож жінка написала заяву в поліцію.

«Згідно з опрацьованими даними, інспектори сектору ювенальної превенції Кам’янець-Подільського районного управління поліції встановили, що про випадок булінгу, за законом, мав би повідомити директор школи, у якій сталася ця подія. Однак керівник закладу жодним чином не повідомив  про цькування під час навчального процесу», – йдеться в інформації РУП.

Свою вину, зауважують, директор визнав, а неповідомлення про булінг мотивував тим, що вже не обійматиме цю посаду наступного навчального року, тож рішення стосовно проблемних ситуацій у школі прийматиме новий директор.

Одразу ж після ухвалення рішення судом щодо підтвердження факту булінгу у школі, відносно директора оформили матеріали за ч.5 ст. 173-4 КУпАП (неповідомлення керівником закладу освіти уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про випадки булінгу (цькування) учасника освітнього процесу). Наразі матеріали направили на розгляд суду.

Нагадаємо, на Хмельниччині суд оштрафував батька двійнят-п’ятикласників за булінг. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм